Merknaam

Bij een ijzersterke branding hoort een ijzersterke merknaam. Een merknaam is namelijk in veel gevallen niet alleen je bedrijfsnaam, maar ook je complete uitstraling. Jouw potentiële klant moet in een milliseconde zien dat jij het juiste bedrijf voor hem bent.

Zet je bedrijf op de kaart

Je merknaam is vaak het eerste waar mensen mee in aanraking komen en daarom één van de belangrijkste aspecten binnen je totale uitstraling. In een milliseconde moet jouw potentiële klant zien dat jij het juiste bedrijf bent en dat je bij hem of haar past. Een goede merknaam geeft een duidelijk beeld van wie jij bent en ligt lekker in het gehoor. Omdat het op details aankomt en je de juiste doelgroep moet bereiken, moet hier uiterst nauwkeurig naar gekeken worden.

Hoe pakken we dit aan?

1.

Wie ben jij als bedrijf?

Voordat we starten met het bedenken van je naam, moeten we duidelijk in kaart brengen wie jij bent als bedrijf.

2.

Hoe wil je overkomen?

Wat is je identiteit en hoe wil je deze tot uiting brengen? In deze stap gaan we aan de slag met jouw communicatiestijlen en die van je klant. Die moeten namelijk op één lijn liggen.

3.

Uitwerking van de ideeën

Stap 1 en 2 zijn geformuleerd? Dan starten we met de uitwerking hiervan. Een belangrijke stap in het proces.

4.

Soorten namen

In deze stap gaan we nadenken over de soort naam. Dit kan een naam van een persoon of plaats zijn, een naam zonder betekenis, maar ook echte woorden of twee woorden die je aan elkaar linkt.

5.

De uiteindelijke keuze

Nu we een lange lijst met namen hebben, moeten we hierin gaan strepen. Nogmaals pakken we stap 1 en 2 erbij en bepalen we welke namen niet in het rijtje thuishoren.

6.

Jouw eigen, unieke merknaam

Een gloednieuw merk. Het enige wat nog moet gebeuren is het vastleggen van je naam bij de KVK en als domeinnaam.

Heb je nog geen goede merknaam?

Laat MKB Result met je meedenken.