Binnenkomen bij jouw doelgroep

Dat is wat je merk in de eerste plaats moet doen. En dat is niet altijd vanzelf op orde. Daarom heb je als bedrijf een heldere strategie nodig voor je merk. Je merk is in de basis het totaalpakket van alle uitingen als bedrijf.

Daarom heb je een merkstrategie nodig

Een strategie is cruciaal voor elk merk. Het is de kern van alles wat je bedrijf doet. Het moet binnenkomen bij je doelgroep en vertellen waar je voor staat. Zonder een goede strategie kun je niet weten waar je staat als bedrijf. Een duidelijke merkstrategie geeft richting.

Merkidentiteit

Het belangrijkste onderdeel van de een merkstrategie is de identiteit van jouw bedrijf en je doelgroep. Wij weten hoe we jouw DNA en het DNA van je doelgroep in kaart moeten brengen. Zodra we helder hebben wie jullie zijn en wie je doelgroep is, kunnen we de overeenkomsten inventariseren. Een sterk merk benadrukt deze match.

SEO content - MKB Result

De gouden cirkels

Voor wie de gouden cirkels nog niet kent; bekijk de TedTalk van Simon Sinek. We brengen je eerst terug naar de basis. Waarom bestaat jouw bedrijf? Een duidelijk bestaansrecht geeft jouw bedrijf gegarandeerd meer kansen. Vanuit jouw bestaansrecht vertellen we hoe je dit doet en wat het resultaat daarvan is.

Merkconcept

De merkidentiteit wordt vaak intern gebruikt. Het merkconcept is dat wat je met de wereld deelt. Het is hoe de merkidentiteit tot uiting komt. In hoe je werkt, wat je vertelt en wat je laat zien.

De merkbelofte

Dit maken we compleet met jouw merkbelofte. Een merkbelofte benadrukt wat jouw merk aan de wereld wilt geven. Vaak komt hier een diepere emotionele belofte uit. Eén die waarde toevoegt en waar jouw doelgroep zich mee verbonden voelt.

Het merkverhaal

Het merkverhaal gaat verder dan alleen waar je merk voor staat en gaat. Het is een verhaal dat je doelgroep raakt. Daarom is het van belang om dit duidelijk te hebben. Je merkverhaal is meer dan alleen een leuke webpagina. Het is de vertaling van je merkidentiteit en het merkconcept.

Je merknaam

Een sterk merk zonder goede merknaam is als een tijger zonder tanden. Je merknaam gaat verder dan alleen vertellen wat je doet. Het moet ook de juiste energie hebben. Je doelgroep komt als eerste in aanraking met je merknaam. In een split second worden er associaties gemaakt en conclusies getrokken. Een sterke merknaam klinkt goed, is duidelijk en zegt wat je doet. Dat is niet makkelijk. Daarom worden we ook voor merknamen ingeschakeld.

Meer over je merknaam

Visual design

Het meest zichtbare eindresultaat van een goede merkstrategie zijn uiteindelijk alle visuele uitingen. Daarin helpen we je door de merkstrategie te vertalen naar een uniek logo en je eigen huisstijl. Door dit goed uit te werken kan jouw doelgroep zich identificeren met je merk. Uiteindelijk zal je merk je helpen makkelijker in contact te komen met de juiste klanten.