Content marketing

Op aantrekkelijke, relevante manier klanten en prospects informatie geven met als doel hier geld aan te verdienen. Dat is content marketing. Door middel van de juiste content zorg je ervoor dat je doelgroep in hun fase van een verkoopproces wordt aangesproken. Dit kan een bepaalde pagina op jouw website zijn, maar ook bijvoorbeeld een persoonlijk bericht dat wordt bezorgd bij je doelgroep.

Waarom is contentmarketing zo belangrijk?

Contentmarketing is één van de drie belangrijkste pijlers voor het vindbaar worden van je website. Content die de juiste doelgroep aanspreekt, converterend werkt maar toch informatief is, wordt door Google gemarkeerd als relevant. Dit betekent dat je hoger in de zoekmachine komt te staan.

Het grootste voordeel van contentmarketing is dat je jouw doelgroep aan het verleiden bent, zonder dat ze dit doorhebben.

Dit soort content zie je het meest

Wat is het doel van contentmarketing?

Op een strategische manier relevante en waardevolle content creëren en dit verspreiden met als doel het aantrekken van jouw doelgroep. Dat is het uiteindelijke doel van contentmarketing. Binnen jouw digitale marketingstrategie is contentmarketing een essentieel onderdeel. Zonder de juiste content kom je er namelijk niet.

Het begint met een contentplan

Een contentplan is het plan van aanpak voor jouw content. Dit moet je hebben als je met marketing aan de slag wilt. Naast je contentstrategie die je op het goede spoor houdt, is een contentplan de praktische uitwerking.

Bij het maken van een contentplan nemen we deze stappen

1.

Doelen stellen

Wat wil je uiteindelijk bereiken met je content? Omdat content een onderdeel is van je complete marketingstrategie, moet dit er goed tussen passen en globaal dezelfde einddoelen hebben.

2.

Wie is je doelgroep?

Voordat je mensen gaat overtuigen van de waarde van jouw product of dienst, moet je weten wie je doelgroep is. Zijn het mannen of vrouwen, welke leeftijd hebben ze, in wat voor fasen leven ze en wat is bijvoorbeeld hun inkomen? Hier komen we achter met het uitwerken van de doelgroep.

3.

Welke onderwerpen zijn belangrijk?

Je hebt doelen en een uitgewerkte doelgroep. Nu moet bepaald worden welke onderwerpen er belangrijk zijn voor jouw doelgroep. Welk probleem heeft het die jouw product of diensten oplossen?

4.

Waar zit je doelgroep?

We hebben alles om effectief aan de slag te gaan met contentmarketing, maar waar zit jouw doelgroep? Lezen ze bepaalde vakbladen? zitten ze op Facebook of vooral LinkedIn? In stap vier bepalen we de kanalen waarmee we je doelgroep gaan bereiken.

5.

Contentcreatie

Nu we alles weten gaan we aan de slag met contentcreatie. Met de kanalen waar jouw doelgroep zich bevindt, starten we met de creatie van unieke content voor jouw doelgroep.

6.

Publiceer en optimaliseer

We hebben de juiste kanalen gevonden en de content is gemaakt. Nu moeten we daadwerkelijk gaan publiceren. Dit doen we met een contentkalender. Na het publiceren starten we met het optimaliseren van de content.

Wil je op de juiste manier aan de slag met je content?

Laat MKB Result een contentplan maken. Wij verleiden jouw doelgroep op het moment dat ze hier het meest vatbaar voor zijn.