Facebook

Het grootste Social Media platform ter wereld: Facebook. Dit platform is uiterst geschikt voor je social media marketing. Alleen al in Nederland heeft dit platform meer dan 7 miljoen gebruikers waar jouw doelgroep absoluut tussen zit. B2B of B2C, dit platform is bij uitstek de plek waarop je te vinden moet zijn.

Adverteren op Facebook

Door het plaatsen van content breng je jouw bedrijf onder de aandacht bij je doelgroep. Echter, je hebt met organische berichten een beperkt bereik. Als je je doelgroep uit wilt breiden op dit platform, zul je moeten adverteren. De Facebook-marketingspecialisten van MKB Result brengen de doelgroep in kaart om hen te bereiken met advertenties.

Hoe doen we dit?

Voordat we starten met adverteren moet je doelgroep in kaart worden gebracht. Aan de hand van je dienst of product analyseren we de afnemers. We kijken wat er moet gebeuren om de zichtbaarheid om te zetten in actie. Voor het adverteren op Facebook gebruiken we de volgende marketing funnel:

1.

Bekendheid

2.

Overweging

3.

Conversie

Stappenplan

1.

Bekendheid

Allereerst moet je doelgroep bekend raken met het product of de dienst die je aanbiedt. We starten hierbij met het formuleren van het probleem dat jouw product of dienst oplost. Met bijvoorbeeld het probleem: ‘Ik word slecht gevonden op het internet’, targeten we je doelgroep waardoor we herkenning creëren. In deze fase is het belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen bereiken die jij kunt helpen met hun probleem.

2.

Overweging

In deze fase richten we ons op mensen die op een bepaalde manier interesse hebben getoond in je product of dienst. De doelgroep klikt in deze fase bijvoorbeeld door naar je website of liken je pagina. Deze betrokken mensen schuiven we door naar de volgende fase in de funnel.

3.

Conversie

In deze fase helpen we de doelgroep om tot conversie over te gaan. Deze doelgroep bevindt zich in de ‘uiterst warme’ fase van de Facebook marketing funnel. Met een doelgerichte leadcampagne bieden we een extra aantrekkelijk aanbod waardoor er geen drempels meer zijn om te converteren.

Facebook marketing

Naast adverteren op Facebook kun je MKB Result inschakelen voor het uitwerken van een strategisch plan, het plaatsen van strategische berichten en het inrichten van je pagina. Hierbij kun je een volledig maatwerk plan verwachten die toegespitst is op jouw onderneming.