Adverteren op YouTube

Meer dan 2,8 miljoen Nederlanders per dag, waaronder ook jouw doelgroep zitten dagelijks op YouTube. Binnen enkele seconde laat je hen zien waarom ze bij jou moeten zijn. Door het uitwerken van de juiste strategie, zorgen we ervoor dat jouw doelgroep geen kijkers maar kopers worden. De vraag is niet meer of dit platform werkt voor jouw product of dienst, maar waarom je hier nog niet mee gestart bent.

YouTube in getallen

  • 2,8 miljoen Nederlandse bezoekers per dag
  • De gemiddelde sessieduur is 40 minuten
  • Meer dan 50% van de bezoekers komt via een mobiele telefoon
  • Elke minuut wordt er meer dan 200 uur aan video geüpload

Soorten YouTube advertenties

Als je wilt starten met een YouTube campagne, zijn er verschillende advertenties die je in kunt zetten voor het verleiden van jouw doelgroep. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor advertenties die mensen over kunnen staan, advertenties die je niet over kunt slaan, banners op de homepage of advertentie banners die op de video worden geplaatst. Voldoende mogelijkheden om jouw doelgroep te bereiken!

Duidelijk doel bepalen

Voordat we starten met adverteren is het noodzakelijk dat we het doel van de campagne bepalen. Is dit merkbekendheid, leads verzamelen of juist meer verkoop in je webshop? Aan de hand van deze gegevens bepalen we welke vormen we gaan benutten en welke content hiervoor moet komen.

Video marketing

Zo gaan we voor je aan de slag

1.

Strategie

Voordat we starten met de campagne, moet er een strategie geschreven worden met betrekking tot het doel, de doelgroep en de soort advertenties. Deze strategie is het leidraad van de campagne en gaat het succes maken.

2.

Contentcreatie

Waar wordt je doelgroep mee getriggerd? Zijn dit advertenties met een lang verhaal, een korte boodschap of juist simpele banner advertentie. Onze online marketing specialisten gaan aan de slag met het creëren van de juiste content.

3.

Implementatie

De doelgroepen worden aangemaakt, het materiaal geüpload en het budget moet worden ingesteld. Onze specialisten bouwen een campagne met zorgvuldigheid en passie.

4.

Monitoring en optimalisatie

Eenmalig uploaden en laten draaien? Nee, zo makkelijk is het helaas niet. Het draaien van een goede campagne vraagt veel tijd voor optimalisatie. Denk aan nieuwe advertenties, andere methoden, tijdstippen enzovoorts. Een klus dat vraagt om specialisme.

Dat YouTube werkt is al gebleken, maar werkt het ook voor jou? Samen met een online marketing strateeg van MKB Result ga je in gesprek over de mogelijkheden die passen bij jouw product of dienst. Neem contact met ons op of plan direct een afspraak.