Blog
5 tips om hoger te komen in Google (1/2)

5 tips om hoger te komen in Google (1/2)

Een toppositie in Google: het is voor velen een absoluut doel. Niet gek, want het grootste deel van de Google-gebruikers maakt al een keuze op de eerste pagina. Als je meer bezoekers wilt, zonder voor elke klik te betalen, dan moet je hier dus goed naar kijken. Hier lees je de 5 tips om hoger te komen in Google en zo veel bezoekers aan te trekken.

Leestijd
2
minuten

1. De juiste zoekwoorden

Om je website beter vindbaar te maken in zoekmachines (SEO), moet je de juiste zoekwoorden te gebruiken. Het is daarom belangrijk om goed in kaart te brengen welke zoekwoorden je doelgroep gebruikt. Het belang hiervan wordt nog steeds onderschat, maar goed onderzoek vooraf is echt het halve werk. Te brede of te specifieke zoekwoorden kunnen leiden tot ongewenst verkeer en daardoor resulteren in bezoekers die je website weer snel verlaten (bounce rate). Dit levert het tegengestelde effect op wat we willen bereiken met SEO.  

Zo doe je zoekwoordonderzoek (in het kort):

  • Brainstormen: Op welke woorden denk je dat er gezocht wordt in Google? Noteer zo veel mogelijk belangrijke woorden en zinnen voor jouw bedrijf.
  • Onderzoek: Na de brainstormsessie heb je de input voor het onderzoek. Met verschillende tools kun je ontdekken op welke woorden jouw doelgroep zoekt. Zodra je een lijst met zoekwoorden hebt, kun je hier de beste zoekwoorden uit filteren. Kijk bijvoorbeeld naar de periode waarin gezocht wordt en de concurrentie.

2. Een snelle website

Om zo hoog mogelijk te scoren in Google is het belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk is. De laadtijd speelt hierbij een grote rol. Op basis van je laadtijd krijg je van Google een pagespeed score. Boven de 80 is je website snel genoeg om een goede positie te kunnen bemachtigen.

Fun fact: Bij MKB Result scoren de geleverde websites gemiddeld 95%.

Goede landingspagina’s

Landingspagina’s aanmaken is een verstandige keuze. Door elke pagina te bouwen met een sterk doelgericht zoekwoord, ijzersterke content in de vorm van blogs, afbeeldingen of documenten en de juiste links bereik je precies de juiste doelgroep. Bovendien krijgen je bezoeker precies te zien waar ze interesse inhebben. Dit verlaagt uiteindelijk weer je bounce rate en maakt het mogelijk om hoger te komen in de zoekmachine.

Meta-titel en omschrijving

Behalve een goede plek in Google is het ook belangrijk dat mensen naar jouw website klikken. Daarom moet je sterke titels en beschrijvingen van jouw website hebben in de zoekresultaten. Dit kun je bereiken door het instellen van je meta-titel en –omschrijving.

Een meta-titel, ook wel de titel van een pagina genoemd, en de omschrijving van de pagina (meta description) is voor een bezoeker één van de factoren om je website te bezoeken. Als je organische bezoekers wilt en daarmee hoger wilt komen in Google, is het dus zaak om een pakkende meta-titel en omschrijving te schrijven.

Zo schrijf je een goede meta-titel en meta-beschrijving

Om zo veel mogelijk mensen te laten klikken is het belangrijk dat de teksten sterk zijn. Daarvoor zijn er verschillende psychologische trucjes om de aandacht te grijpen. De volgende elementen zijn bewezen effectief:

  • Cijfers
  • Vraagtekens
  • Social proof
  • Call to action
  • Humor
  • Vinkjes

Belangrijke content delen

Om hoger te komen in Google is het de bedoeling om Google en je bezoekers te tonen dat jij beschikt over kennis en expertise. Dit kan je doen door wekelijks te bloggen. Zorg ervoor dat je relevante content publiceert en toon daarmee dat jij de website hebt die het meest actueel is en vertelt wat de bezoeker nodig heeft.

Heb je nog vragen over deze blog of wil je geholpen worden met de SEO van je website? Neem gerust contact met ons op.

Erik Kraaijeveld

Website baas. Je maakt hem enthousiast met technologie, psychologie en branding. Stuur hem een e-mail.