Blog
Zo word je beter gevonden op LinkedIn

Zo word je beter gevonden op LinkedIn

Een krachtig LinkedIn (bedrijfs)profiel kan een belangrijk onderdeel in de marketing voor je organisatie zijn. Je bereik nog meer vergroten kan leiden tot nieuwe leads en uiteindelijk klanten. Dat is natuurlijk waar de marketing om draait. In deze blog lees je hoe je het aantal volgers van je bedrijfsprofiel verhoogt en meer mensen kunt bereiken.

Leestijd
3
minuten

Posten

Het doel van een LinkedIn bericht, is in de meeste gevallen het veroorzaken van interactie met je volgers. Je wilt je vindbaarheid vergroten en doet dat met een bericht. Dat is een goede keuze omdat het belangrijk is om 1-3 keer per week te posten op LinkedIn om relevant te blijven. Je volgers die volgen je bedrijf tenslotte om meer te zien over je bedrijf.  

De dag waarop je een post plaatst speelt ook een grote rol bij je vindbaarheid. Niet iedereen is door heel de dag actief op LinkedIn. Daar moet je zeker aandacht aan besteden, omdat het belangrijk is om binnen enkele uren na je post zoveel mogelijk interactie te creëren. Zo kun je het beste profiteren van het LinkedIn algoritme.

Je kunt het beste een LinkedIn bericht plaatsen op dinsdag tot en met donderdag tussen 07:00 – 09:00, tussen 11:00 – 12:00 en 17:00 –18:00. Vaak trek je op deze tijden de meeste bezoekers naar je post.

Een goed gevuld profiel

Een goed gevuld bedrijfsprofiel op LinkedIn is een van de basis factoren om vindbaar te kunnen zijn. Vul zoveel mogelijk functies strategisch in om gevonden te kunnen worden op verschillende zoekwoorden. Een goede LinkedIn bedrijfspagina moet in ieder geval de volgende elementen hebben op hun pagina:

Een relevante omslagfoto:

Het is natuurlijk voor de hand liggend, maar er zijn nog steeds veel bedrijven die er geen gebruik van maken. Een groot blauw stuk op je profiel voegt niets toe. Sterker nog, het kan je huisstijl in de weg zitten. Maak daarom een goede omslagfoto voor LinkedIn.

De omslagfoto moet 1192 pixels breed en 220 pixels hoog zijn om volledig geüpload te kunnen worden op LinkedIn.

Een call to action:

Het is bij LinkedIn mogelijk om een call to action toe te voegen op je bedrijfspagina. Dit is een knop die aanzet tot actie. In dit geval heb je de keuze uit verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld bezoekers verwijzen naar je website of hen de mogelijkheid bieden om contact met je op te nemen.

Maak gebruik van“specialiteiten”

Specialiteiten wordt (helaas) niet veel gebruikt door bedrijven. Ze laten een grote kans liggen door het niet te doen. Je hebt de mogelijkheid om 20 gratis specialiteiten te plaatsen. Na een goed zoekwoorden onderzoek is het dus verstandig om deze nauwkeurig in te vullen.

Met je collega’s succesvol groeien op LinkedIn

 Heb je medewerkers in dienst? Vergeet niet om hen bij je contentstrategie te betrekken voor een goed resultaat. Je medewerkers zijn tenslotte belangrijk voor het verspreiden van je content. Als je hen weet te betrekken, sta je al 1- 0 voor.

Leg je contentstrategie vast en deel het met je werknemers:

Als je iemand wilt overtuigen is het belangrijk om je strategie te delen en actief te vragen naar hun input. Zodra je voldoende input hebt, ben je al een stapje dichterbij. Mensen liken namelijk posts eerder als zij daar een bijdrage aan hebben geleverd. Maak daar slim gebruik van.

Je medewerkers in de spotlights:

Nadat je medewerkers input hebben gegeven is het belangrijk om hun werk te erkennen. Verwijs naar hun naam bij een post waar zij een bijdrage aan hebben geleverd of plaats maandelijks een foto van een van je medewerkers met daarin een klein bedankje voor zijn of haar inzet.

Nu je medewerkers warm zijn voor je LinkedIn posts is het nu de tijd om – als ze dat nog niet hadden gedaan – te vragen of ze de bedrijfspagina willen liken en een recente post te delen.

Wil jij next level LinkedIn marketing toepassen voor jouw bedrijf? Neem gerust contact met ons op!

Timon van Meerendonk

Meer, beter, groter! Timon streeft onvermoeid naar het beste resultaat als het gaat om vindbaarheid, zichtbaarheid en conversie. Stuur hem een e-mail.