Blog
Google Ads, zelf doen of uitbesteden?

Google Ads, zelf doen of uitbesteden?

Google Ads is en blijft een geweldige manier van adverteren, misschien wel de beste manier. Eén van de grootste voordelen van Google Ads is dat je vrijwel direct resultaat kunt verwachten. Je bereikt namelijk als eerste de mensen die op zoek zijn naar jouw diensten of producten.

Leestijd
4
minuten

Is Google Ads wel iets voor mijn bedrijf? Kan ik het niet zelf als ik me er een avondje in verdiep? Misschien zitten deze vragen wel in je hoofd. In deze blog ga ik je uitleggen wat de voordelen van Google Ads campagnes zijn en waarom je dit het beste uit kunt besteden.

De voordelen:

Het uitbesteden van een Google Ads campagne kent onder andere de volgende voordelen:

  1. Je bespaart tijd
  2. Je bespaart kosten
  3. De expertise van een online marketing bureau
  4. De juiste doelgroep bereiken door échte kennis van zaken
  5. Meetbaar maken van resultaten

1. Je bespaard tijd

Een paar uur tijd om de campagne op te bouwen en daarna lekker afwachten, zo werkt dat toch? Nee, helaas. Het bouwen van een campagne kan in relatief korte tijd, maar het optimaliseren van de Google Ads campagne is een tijdsintensieve klus. Wanneer je een campagne uitbesteed aan een gespecialiseerd online marketing bureau, bespaar je tijd die je nodig hebt om je te focussen op je bedrijfsvoering. Bij het bouwen en optimaliseren (verbeteren) van een Google Ads campagne komt onder andere het volgende kijken.

Uitgebreid zoekwoordonderzoek

Voordat je een Google Ads campagne opbouwt, is het belangrijk dat er een diepgaand zoekwoordonderzoek uitgevoerd wordt. Je wilt namelijk weten welke zoektermen je doelgroep intikt om jouw diensten of producten te zien. Om dit te doen, maken wij gebruik van onder andere de zoekwoordplanner van Google Ads. De zoekwoordplanner geeft betrouwbare data, waarmee het zoekwoordonderzoek uitgevoerd kan worden. Wanneer je dit zelf doet, ben je vaak veel tijd kwijt. Het selecteren van de juiste zoekwoorden neemt veel tijd en kennis in beslag.

Opzetten Google Ads campagne

Met het zoekwoordonderzoek bij de hand, moet de Google Ads campagne opgezet worden. Hoe beter dit gebeurd, hoe minder tijd er nodig is om de campagne te gaan optimaliseren. Bij het opzetten van de Google Ads campagne zet je een overzichtelijke structuur neer, waardoor je vervolgens per onderdeel kunt optimaliseren.

Het bijhouden en optimaliseren van de Google Ads campagne

Nadat de campagne gestart is, begint het echte werk. De campagne moet namelijk constant in de gaten gehouden worden. Waarom? Om bijvoorbeeld te zorgen dat je niet op de verkeerde zoektermen gevonden wordt, je budget goed gebruikt wordt maar ook om bepaalde zoekwoorden voorrang te geven die conversies opleveren. Om de campagne op de juiste manier te optimaliseren, moet die aan Google Analytics gekoppeld zijn. Je website, Google Analytics en Google Ads zorgen samen voor waardevolle data om te optimaliseren en je website te verbeteren. Klinkt als veel werk he? Klopt. Besteedt het uit aan een online marketing bureau die weet wat hij doet. Welkom bij MKB Result :)

2. Je bespaart geld

Veel van onze klanten hebben ooit zelf al een Google Ads campagne gedraaid. De reden dat ze bij ons zitten? Hun marketingbudget wordt beter besteedt en levert meer geld op. Er wordt veel gedacht dat het uitbesteden van marketing alleen maar geld kost. Doordat ondernemers vaak niet de juiste kennis bezitten om een sterke Google Ads campagne te draaien, komt er veel verkeer op de website, maar levert dit geen conversies op. En ja, dat is duur. Door niet-converterend verkeer uit te schakelen naar de website en te focussen op de juiste zoektermen, wordt het budget optimaal gebruikt. Aan de hand van de resultaten, kunnen we een budget per conversie vaststellen. Zo weet je precies wat je moet investeren, voor je een conversie genereert.

3. De expertise van een online marketing bureau

Wanneer je kiest voor een Google Ads gecertificeerd online marketing bureau, weet je zeker dat je Google Ads campagne op de juiste plek is. Een gecertificeerd bureau heeft bewezen de kennis te hebben om een renderende Google Ads campagne te draaien. Een gecertificeerd heeft de kennis over onder andere:

Het optimaliseren van het Google Ads account

Een Google Ads campagne kun je op erg veel verschillende manieren optimaliseren. Door deze kennis in huis te hebben, wordt je campagne op alle facetten geoptimaliseerd voor het beste resultaat. Denk aan biedstrategieën, kosten per klik of bijvoorbeeld het inzetten van dynamische advertenties.

Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Google Partners worden als eerste op de hoogte gesteld over ontwikkelingen binnen Google en specifiek; Google Ads. Deze ontwikkelingen passen wij toe op de campagnes van onze klanten. Daarmee hebben onze klanten altijd een campagne die de meest recente trics bevatten.

Rapporteren van resultaten

Ook niet onbelangrijk; het inzichtelijk krijgen van de resultaten. Als je investeert in een Google Ads campagne, wil je naast de resultaten die je via de website ziet, ook de resultaten vanuit Google Ads zelf inzichtelijk krijgen. Online marketing bureaus beschikken over de juiste rapportagemogelijkheden om jouw campagneresultaten inzichtelijk te maken. Zo wordt je betrokken in het proces van optimalisatie én wordt het een echt partnership.

Jarenlange ervaring

Het eerste deel van de blog laat je zien dat er best wat ingewikkelde zaken zijn rondom de Google Ads campagne. Hoeveel rust zou het geven als je jouw ingewikkelde Google Ads campagne neerlegt bij een online marketing bureau met jarenlange ervaring.

4. De juiste doelgroep bereiken door echte kennis van zaken

Weet je wie je doelgroep is? De leeftijd? De leefstijl enzovoorts? Dan weten wij van MKB Result hoe we deze doelgroepen kunnen bereiken. Is jouw doelgroep vooral ‘s avonds actief en hebben ze een bepaalde leeftijd? Dan zorgen we dat je advertenties alleen aan hen vertoont worden. Naast de reguliere Google Ads zoekadvertenties, bestaat er ook Google Display. Met Google Display kunnen we jouw exacte doelgroep bereiken op basis van meer dan 200 kenmerken. Hierbij kunnen we denken aan leefstijl, interesses, levensgebeurtenissen, inkomen en ga zo maar door.

5. Het meetbaar maken van resultaten

Je kunt zoveel verkeer naar een website sturen als dat je wilt, maar als je niet weet wat het verkeer op de website doet, kun je niet verbeteren. Door de juiste tools aan de website toe te voegen zorgen wij ervoor dat alle resultaten meetbaar zijn. Hierbij kun je denken aan klikken op telefoonnummers en e-mail adressen, klikken op bepaalde belangrijke knoppen, pagina’s waar bezoekers afhaken die je vervolgens kunt optimaliseren en nog veel meer. We zijn zelfs in staat om precies te kunnen meten welke aanvragen of aankopen er voortkomen uit campagnes en welke voortkomen uit organisch verkeer.

Conclusie:

Het is verstandig om uw Google Ads campagne uit te besteden aan een bedrijf met kennis van zaken. MKB Result is gecertificeerd op onder andere Google Ads, waardoor je zeker bent van een sterke campagne.

Draai je zelf al een Google Ads campagne en ben je benieuwd hoe deze functioneert? Krijg een gratis Google Ads campagne scan.

Timon van Meerendonk

Meer, beter, groter! Timon streeft onvermoeid naar het beste resultaat als het gaat om vindbaarheid, zichtbaarheid en conversie. Stuur hem een e-mail.