Vindbaarheid

Wat is een goede landingspagina en waarom heb je deze nodig?

Met landingspagina's zorg je voor de beste gebruikerservaring en meer conversie op je website. Lees verder!

Timon

June 14, 2019

Wat is een landingspagina en waarom heb je deze nodig?

Vanuit Google Ads advertenties (voorheen AdWords) of organische resultaten, kun je de bezoekers laten ‘landen’ op de home pagina van de website. Maar wat veel beter is, is de bezoeker laten landen op de pagina waar relevante informatie voor hem/haar te vinden is.

Ik zal een voorbeeld noemen om duidelijker te maken wat een landingspagina inhoud en waarom het belangrijk is om deze te hebben. Stel, je bent op zoek naar een loodgieter in Rotterdam. Je tikt de volgende zoekterm in: ‘loodgieter Rotterdam’. Vervolgens worden er allerlei resultaten door Google of andere zoekmachines ingeladen, waar verschillende websites staan, die Google relevant acht om te vertonen aan je.

Je krijgt een prachtige volle advertentie te zien waarin exact de zoektermen staan die je ingetikt hebt, deze klik je aan en je beland op een pagina die; ‘loodgieter Rotterdam’ heet. Als je op het kopje ‘contact’ klikt, zie je dat het bedrijf niet in Rotterdam gevestigd zit, maar dit hun werkgebied is. De pagina waarop je allereerst beland bent, noem je een landingspagina.

Voordelen van een landingspagina:

  • Doordat de pagina aansluit op de zoekopdracht van de websitebezoeker, kost het deze bezoeker minder ‘moeite’ om het juiste te vinden en ziet deze dus direct waar diegene naar op zoek is. Niets is irritanter dan dat je een zoekopdracht intikt, een website aanklikt en vervolgens op deze website moet zoeken naar wat je precies wilt zien en waar je voor kwam.
  • Als je Google Ads gebruikt (voorheen Google AdWords) betaal je minder per klik als de pagina én de Google Ads advertentie perfect op elkaar aansluiten. Google beoordeeld deze op basis van relevantie.
  • In je Google Ads advertentie lok je de bezoeker met scherpe, pakkende teksten. Vervolgens verleid je hen verder tot conversie op de op maat gemaakte pagina.
  • Meer conversie. Maandelijks worden er hoge budgetten geïnvesteerd om bezoekers naar de website te krijgen, door sterke landingspagina's wordt je website een conversie machine.

Tips voor een effectieve landingspagina:

  • Voorkom duplicate content! Wat is duplicate content?: wanneer er op de website meerdere pagina’s zijn die dezelfde teksten bevatten. Hierdoor moet Google kiezen welke pagina er als eerste wordt vertoont in de zoekmachine. Zorg daarom voor onderscheidende teksten per pagina. Ook al komen ze op hetzelfde neer. Hiermee wordt je op beide pagina's optimaal vindbaar. Hierbij ook: niemand zit te wachten op twee pagina's waar exact hetzelfde op staat.
  • Overtuig de bezoekers van het voordeel dat ze bij jou krijgen! De bezoeker is wellicht op een betaalde manier op de website terecht gekomen. Zorg dat dat geld niet verloren gaat en de bezoeker je website verlaat zonder actie ondernomen te hebben.
  • Focus op deze pagina op wat belangrijk is en waar deze voor dient. Richt daarom op concrete voordelen. Laat échte klantverhalen zien en overtuig door middel van concrete voordelen je bezoeker. Alle elementen die niet meewerken als verbinding tussen de advertentie en je aanbod, zijn zinloos om te vertonen. Toon wel je voordelen!
  • Zorg voor doorklik knoppen. De bezoeker moet converteren en jij moet hem hierbij helpen. Leidt hen langs nuttige specificaties die veelzeggend zijn, recensies, referenties en zorg dat er genoeg knoppen zijn om door te klikken.


Wil je meer informatie over landingspagina’s, of hulp bij het ontwikkelen en verbeteren hiervan? Neem dan kosteloos ;) contact met ons op.


Tags:

Online Vindbaarheid
Online marketing
Google Ads

Lees ook:

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.