Blog
Wat is Google Mijn Bedrijf en hoe pas je het toe?

Wat is Google Mijn Bedrijf en hoe pas je het toe?

Hoe ga jij op zoek naar een lokale ondernemer? De kans is groot dat je online op zoek gaat. Je komt vaak terecht op een Google Mijn Bedrijf-profiel, waar je waardevolle informatie te zien krijgt. Denk aan contactgegevens, reviews en een link naar de website. Dit maakt de zoektocht prettiger. Bovendien vergroot de ondernemer zijn vindbaarheid door gebruik te maken van een Google-bedrijfspagina. In deze blog gaan we verder in op Google Mijn Bedrijf.

Leestijd
2
minuten

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf ook wel een Googlebedrijfspagina genoemd is een profiel wat je gratis kunt aanvragen bij Google. Je kunt met een paar simpele stappen jouw profiel aanvragen en invullen. Vul zo veel mogelijk gegevens in. Denk aan een logo, openingstijden en contactgegevens. Je kunt een bedrijfspagina vergelijken met de oude Gouden Gids. Maar is er met Google Mijn Bedrijf veel meer mogelijk. Door goed gebruik te maken van de functies kun je jouw online vindbaarheid aanzienlijk verbeteren. Naast een sterke online positie kom je met je bedrijf ook in Google Maps. Je klanten weten je zo niet alleen online, maar ook offline beter te vinden.

Wat zijn de voordelen van Google Mijn Bedrijf?

Een Google Mijn Bedrijf-account biedt jouw bedrijf veel voordelen. Een paar voordelen zijn:

  1. Vindbaarheid in Google Maps
  2. Boven de zoekresultaten getoond worden
  3. Reviews verzamelen

Je bent vindbaar in Google Maps

Net hadden we het al over de online vindbaarheid die een Googlebedrijfspagina biedt. Google doet daar nog een schepje bovenop met een van de grootste online kaarten diensten, Google Maps. Bezoekers voeren vaak zoekopdrachten uit via Google Maps om bedrijven in de buurt te vinden. Door een Google Mijn Bedrijf-profiel goed in te vullen zet je jouw bedrijf dus letterlijk en figuurlijk op de kaart.

Hogere positie in de zoekresultaten

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar het is toch echt waar. Als jij een Googlebedrijfspagina aanmaakt, geef je Google een signaal dat jij een serieus bedrijf bent. Google houdt van haar actieve gebruikers en beloont hen met een hogere positie in de zoekresultaten.

Reviews 

Social proof is altijd al een belangrijk aspect geweest. Mensen kopen van mensen en niet van bedrijven. Google reviews is daarom een krachtige toevoeging aan je bedrijfspagina. Stimuleer je tevreden klanten dus om een review achter te laten.

Hoe vul je een Google Mijn Bedrijf goed in? 

Een Google Mijn Bedrijf profiel is binnen een paar minuten aangemaakt. Hieronder zijn de stappen kort uitgelegd door Google zelf. 


Erik Kraaijeveld

Website baas. Je maakt hem enthousiast met technologie, psychologie en branding. Stuur hem een e-mail.