Blog
Webdesign 2021

Webdesign 2021

Het begin van 2021 ligt in inmiddels achter ons. Een mooi moment om te kijken naar webdesign in 2021. We brengen in kaart welke trends we zien ontstaan en waar we veel van verwachten. Dit zijn onze voorspellingen, tips & tricks voor dit jaar.

Leestijd
2
minuten

3D

Je zult het steeds vaker zien op het web, interactief 3D ontwerp. Waar dit tot op heden ontzettend kostbaar was, komen er tools op de markt zoals spline.design. Spline is de meest eenvoudige tool op dit moment om 3D elementen op het web te creëren.

Bevroren glas

Geniet, maar gebruik met mate. Bevroren glas begint op steeds meer op te komen in de ontwerpwereld. Het kan een luxe uitstraling geven. Maar wanneer het fout toegepast wordt, is het niet goed voor de gebruikerservaring. Ook kan het dan juist een verouderde uitstraling geven, in plaats van een moderne frisse uitstraling.

Smart Calendar App door Ghani Pradita

Nog meer aandacht voor de gebruiker

UX Design (ontwerp gericht op gebruikers ervaring) blijft een populairder onderwerp worden. Dat is niet zonder reden. Websitebezoekers, appgebruikers, winkelbezoekers, ze blijven allemaal langer hangen als ze dit als positief ervaren.

Hoger mobiel bewustzijn

Dat websites steeds vaker vanaf een mobiel worden bezocht is geen nieuws. Maar het valt ons wel op dat er steeds meer aandacht is voor de gebruikerservaring op een telefoon. Waar websites eerst alleen responsief werden gemaakt, ontstaan er nu hele nieuwe layouts. Denk bijvoorbeeld aan zoekbalken en menu's aan de onderkant van het beeldscherm. Zo kun je deze makkelijker bedienen met je duim.

Animatie

Animaties zijn niet nieuw. Maar het gebruik veranderd wel degelijk. Steeds vaker zien we micro animaties, zoals hieronder. Dit is een ontzettend krachtig middel om de gebruikerservaring naar een hoger niveau te tillen.

De toekomst is begonnen

Het is een geweldige tijd om ontwerper te zijn. Je kunt verbazingwekkende designs maken met de mogelijkheden van vandaag. Alles wat je nodig hebt is een goede dosis creativiteit!

Erik Kraaijeveld

Website baas. Je maakt hem enthousiast met technologie, psychologie en branding. Stuur hem een e-mail.